LilySlim Weight loss tickers

LilySlim Weight loss tickers

Wednesday, 14 November 2012

Day 9 Mengeluarkan peluh ...... exercise babe

Yippie yeay! My weighing balance shows 2.5kg lower than when I first started! emmmm .... dah lama rasanya jarum weighing scale ni tak menunjuk ke nombor bermula dengan 5X. Bila buat ukuran pun overall ada penyusutan 2 cm (average) di kawasan pinggang, tummy & hips. Walau pun ter divert sikit dr plan pada hari ke-6 hari tu (remember the little morsel of vanilla cake into the mouth? huhu) sib baik takde efek. Or maybe kalau tahan daulat hari tu dengan kek iteww jarum penimbang tu tentu turun lagi ....  *me wonders*

Hari ni dah mula buat exercise sikit sbb rasa badan dah makin stabil. Dah dpt adjust dengan ke'hilangan' kesedapan menjamah nasi, roti & benda-benda lain yg sewaktu dgnnya. Nanti di post yg lain Akak share exercise menggunakan Tabata protocol - intensed workout but short time. Cuma ambil masa 8 minit je utk exercise tp hasilnya macam lari ber kilometer! Buat permulaan boleh buat 4 minit je lepas tu build up intensity dari situ.

Dapat buat gardening bersama suami & anak-anak sempena cuti sekolah ni. Pindahkan pokok, gembur tanah, baja rumput dan pokok-pokok. Berpeluh la jugak dr kul 8.30 sampai 11 pagi. Sambil buat kerja di taman memang terasa betul kedahagaan nya. Bila rasa dahaga tanda nya badan kita perlukan air. Minum la banyak-banyak sampai puas.

Aktiviti hari ni





No comments:

Post a Comment