LilySlim Weight loss tickers

LilySlim Weight loss tickers

Sunday, 18 November 2012

DAY 11, 12, 13

OMG! OMG! Oh My Gosh!
selepas 10 hari on The Plan, tak sabar la pulak nak timbang

Nengok nengok ..... arghhhhh naik 1kg!
Ni tak leh jadi 
Mesti sbb cilok makan birthday cake hari tu
Tapi memang dr semalam rasa badan berat semacam ... cam water retention

Criter DAY 11, 12 and 13 :

Pada ladies di luar sana kalau mengalami keadaan mcm ni semasa On the Plan n tetiba badan rasa berat semacam ... mcm bengkak pun ada. Sebenarnya dah masa period. Fullstop!

One thing Akak notice period flow sangat banyak n rupa darah merah cantik tak berketul-ketul hitam macam selalu. Mungkin sbb banyak minum air so ada efek kat darah.

Plan diteruskan dengan menu kurang carbo. To tell u the truth memang tak tahan sebab tak amik carbo langsung. Mulai hari ni masa breakfast amik 1 slice roti Gardenia Break Thru (paket warna kurang, rega RM4.70). Roti ni jenis low GI (glycemic index) yang tak akan menyebabkan sugar spike dalam badan kita jadi badan masih membakar lemak yg terkumpul. Kandungan carbo utk 2 keping roti ni bersamaan 14.4g. Masih dalam range 20g Carbo yg dibenarkan dlm plan ni kan? so boleh la makan sampai 2 slice 

Masa dok google tadi terjumpa video pasal burn fat not muscles. Otot (muscle) akan membantu dlm pembakaran lemak jadi ada exercise yg tertentu dpt meningkatkan otot badan supaya pembakaran lemak lebih effisien. Video tu pasal makanan yg di ambil supaya dpt burn fat but not loose muscles. Makan daging - di panggang (roast) dengan banyak sayur (brocolli, asparagus, cauliflower) siap makan mentah-mentah lagi.

Yang paling penting nak stick to the Plan kita mesti rancang our grocery shopping supaya tak buntu nak makan/masak apa. Stok banyak-banyak ikan (tenggiri, ikan merah, tilapia, parang, kurau, salmon), ayam, daging & sayur hijau.




No comments:

Post a Comment