LilySlim Weight loss tickers

LilySlim Weight loss tickers

Monday, 13 May 2013

Juicing for Health

Lamaaaaaa tak update blog ni tak bermakna yang Akak dah give up on loosing the weight. The truth is Akak dah tak berdiet high protein (tegar) macam dulu tapi masih mengambil LOW Carbo n LESS Sugar.

Keputusannya = berat badan tak turun macam dulu tapi masih maintain di berat yang sama. Cuma sekali-sekala makan jugak dessert, cake bagai (udah kat dapur tu kan sentiasa buat untuk tempahan :D kalau berminat checkout SweetRoz kitchen)

Sekarang Akak dah hooked on Juicing for health n juga Infused Water. Semua orang tau yang buah-buahan dan juga sayur-sayuran ni banyak khasiat untuk kesihatan dan boleh juga membantu dalam penurunan berat badan. Off n on Akak akan post juice yang dah di buat

Antaranya .....

Epal dan Lobak merah

Kandungan Vit C yang tinggi dari gabungan orange, strawberry dan carrot

2 biji oren (sederhana besar, seedless)
1 cawan strawberry dan 1/2  lobak merah (sederhana besar)

Khasiat buah-buahan ni untuk kesihatan akan menyusul ye .....
update Mei, 14 :

Kebaikan buah-buahan yang di guna dalam Health Juice :
Strawberry -
1) Kaya dengan Nutrient dan antioxidants(vitamin C serta phytophenols yang lain spt ellagic acid)
- 1 serving strawberry mengandungi 51.5 mg of vitamin C — iaitu kira-kira setengah dari keperluan harian vitamin C 
2) immunity booster
3) baik untuk kesihatan mata (mengelakkan katarak pada usia tua)
4) membantu mencegah/merawat penyakit kanser  
- kandungan Ellagic acid telah di buktikan mempunyai anti-cancer properties seperti merencatkan pertumbuhan sel kanser. Strawberry juga mengandungi antioxidants lutein and zeathancins yang merupakan free radical scavengers yang bertindak meneutralkan kesan-kesan negatif radikal bebas terhadap sel
5) menghalang pembentukan/melambatkan kedut pada wajah
6) membantu mengurangkan cholesterol
7) membantu mengurangkan keradangan (inflammation) yang mungkin menyebabkan sakit sendi (arthritis)
8) mengawal tekanan darah
9) menambahkan kandungan serat (fiber) - mengandungi 2g serat per serving)
10) membantu dalam pengawalan berat badan
- Strawberry adalah makanan rendah kalori (~ 28 kCal per serving), fat-free dan rendah j=kandungan gula dan sodium  11) membantu ksihatan pre natal health (mengandungi folate sebanyak 21mcg per serving

Nak tau lebih lanjut. Klik SINI


Sedapnya tengok buah strawberry ni ....