LilySlim Weight loss tickers

LilySlim Weight loss tickers

Sunday, 11 November 2012

DAY 3

Hari ni badan rasa mcm menggeletar, jantung berdebar-debar. Mungkin sbb badan tengah bekerja keras memproses protein dan juga sbb badan kurang menerima gula. Roz ni lemah sikit dengan benda-benda manis.

I have such a sweet tooth! Favourite : ice cream, kek, coklat. Yummyyyyy

Selalunya (sebelum buat plan ni) mesti nak men'yumbat' makanan manis kepada badan ini ... bukannya tak tau kalau makan berlebihan nanti jadi gemuk. Tapi those foods are too good to resist!

nak hilangkan rasa berdebar tu Akak minum air & teh hijau. Hopefully akan recover. 

Sarapan pagi ni


Omelette (2 biji telur) dgn daun ketumbar & serbuk cili
bersama tomato

Stuffed red bell pepper bersama burger ayam cincang
(sila tengok Resepi 4 untuk resepinya)

Beef spare ribs
(Resepi 5)
Roz ni memang suka memasak so i find it quite difficult cooking spaghetti, pie, pizza, meatloaf, nasi utk family tapi sendiri tak boleh jamah huhu. Cara masakan pun simple-simple je suka main campak-campak (takde sukatan tertentu - ikut sesedap rasa) Kekadang kalau buat tuna sandwich @ sandwich telur pun dah boleh kenyang tapi sepanjang plan ni roti adalah makanan yg di larang

Kalau nak menu yg agak Melayu sesuai dengan selera cuba tengok blog OhMyLiza ni


No comments:

Post a Comment