LilySlim Weight loss tickers

LilySlim Weight loss tickers

Wednesday, 14 November 2012

Day 10

Tak sangka pulak dapat survive ngan plan ni ye. Untuk motivate diri jangan anggap plan ni sebagai diet. Tanam dlm diri perubahan ni di buat sebab nak kehidupan yg lebih sihat. Badan yg obese mengundang banyak penyakit ... semua org tahu kan tp rasa susah nak lepaskan me'rasa' makanan yg sedap2 tu kan .... lepas dah over Fasa 1 teruskan ngan Fasa 2 (maintenance) Dah boleh makan makanan ada karbo cuma tambahkan sedikit demi sedikit @ mybe have 1 cheat day where u can indulge away (but be careful not to go overboard!) Kalau teringin sangat nak makan cheese cake yg di idam-idamkan sekian lama silakan ... tapi jgn la pulak makan 2,3 potong sekali hadap. Cukup sekadar dpt merasakan kenikmatan keenakan cheese cake tu dengan 1 potong kecil

Hari ni untuk makan tengahari & malam Roz buat masakan Jepun. Come to think of it makanan jepun ni senang je nak buat. Kebanyakkannya berasaskan sup (Nabe) atau stir fry. Tengahari buat ala-ala sukiyaki (one pot dish)

Sukiyaki - cendawan shitake, tauhu lembut, kobis, bunga kobis
(Resepi 11) 

Chicken teppanyaki with pickled radish & kimchi
(Resepi 12)
Teruja dengan entri menu hari ni? nantikan resepi nya

Buat yg sedang mengikuti blog ni dan telah mulakan plan ni kuatkan semangat untuk terus stick to the plan. Remember there's a rainbow by the end of the journey :D 

No comments:

Post a Comment