LilySlim Weight loss tickers

LilySlim Weight loss tickers

Wednesday, 7 November 2012

Gemuk NO MORE! 3,2,1 .... Blast Off!

Mulanya di sini ...
Ku kenali diriku (to Battle de Bulge. Say NO to Gemuk!)
Sehingga kini ...
Sehingga ke akhir waktu (tahun 2012)

*nyanyi cam  Freedom & Seha ye (that's it! now u've guessed how old I am :D)
Al-Fatihah juga untuk arwah Seha (one of my FAV singers ni besides Aishah & the Fan Club - woowee)

Yup!
I'm determined to loose that weight (FINALLY ...)
Dah nekad ni ... Dah bulat hati (GEMUK No More!)
It's NOW or neva bebeh


Sebagai mukadimah n permulaan perjalanan transformasi diri menjadi Super Mom model ni Roz mulakan dengan D.E.T.O.X berpandukan buku ni ...

Published by : The Australian Women's Weekly

Ekceli dah lammaaa beli buku nih tapi tak penah serious nak buat. All this while I needed that extra boost, that motivation to realise that I am abusing my body by eating anything I fancy. Sedar .... bukan tak sedar but problemnye kalau tengok diri kat cermin rasa cam ok je .... Semua tu hanya ilusi hehe Like orang yg bullimic/anorexic akan selalu rasa dirinye gemuk but ngan Roz plak kalau tengok dlm cermin rasa cam saiz medium je ... Camne tu?

Dalam buku ni ada 4 detox plan :
1 day detox
Weekend detox (maknanye 2 hari - Sabtu & Ahad)
7-day detox
2 week detox

Detox ni tujuannya nak mem'bersih'kan body (dari segala toksik), memulihkan semula tenaga (sbb byk toksik bdn kita jd lemah & lesu ...) DAN memanjakan diri. Dengan detox ni kita akan membebaskan diri dari tabiat pemakanan yg buruk (too much sugar, too much carbo, too much fat - tapi semua tu lah yg buat food sedap kan?)

Yg bestnye buku ni sbb ada plan beserta menu cadangan untuk nak menjalani detox. Very the simple to follow n paling penting very de sedap (buat insan-insan yg makanan ruginya nasi mungkin akan mengalami sedikit masalah nak meninggalkan nasi but trust me bila dah mula memang ok je kalo tak makan nasi

Contoh hidangan : Vegetable Stir-Fry
(sayur campur gitewww)

Resepi - bahan2 & cara penyediaan

The best part : info tentang kandungan hidangan
(boleh jadi rujukan utk plan Roz seterusnya lepas detox ni)

Akhirnya selepas dah membelasah Oreo Cream Cheese cake tempohari akhirnya Roz memberanikan diri untuk mulakan program GEMUK No More! Target : sehingga hujung tahun ni mesti turun 5 kilo @ lebih.

BOLEH???? Pasti BOLEH 
* pada yg nak join, jom la sama-sama kita buat program ni ... Katakan TIDAK pada LEMAK!!
lagi ramai follower, perjalanan ini akan jadi lebih mudah

Ni pic last indulgence Moi! *eyelids batting*


uihhhh sedappppnye - kelemahan Roz ni ....
suka makan coklat, kek & ice cream
(terpaksa di lupakan seketika nikmat makan semua yg di atas kui kui)

Post seterusnya Roz akan cerita plan detox. Tungguuuu!

3   2   1 ... Blast Off!


For a great figure,
R

No comments:

Post a Comment