LilySlim Weight loss tickers

LilySlim Weight loss tickers

Saturday, 5 January 2013

Nak makan apa untuk Sarapan?

Nak makan apa untuk sarapan eh yg tinggi protein tapi rendah carbo? Kebanyakkan Atkiners akan bersarapan dengan telur, telur dan telur. Scrambled (atau masa kecik2 dulu di panggil telur goncang), hard boiled, omellette antara cara nak masak telur.

Let me share with you some of my breakfast menu ....

Omelette dengan sausage

Scrambled eggs with cauliflower n capsicum (bell pepper)

Boleh campur apa saja asalkan high fiber, low carbo
Tambah chilli flakes untuk meningkatkan pembakaran lemak

Omellette

Omellette with seaweed & bonito flakes

Adakan variety dalam penyediaan telur so that tak jemu nak meneruskan Fasa Induction.

Selamat mencuba dan Selamat berSarapan!

Thursday, 3 January 2013

All about LEMONS

Want to flush FAT for LIFE?
Drink a glass of warm lemon the first thing in the morning 





Tahukah anda buah LEMON boleh membantu dalam misi mengurangkan berat badan?

Amalkan minum segelas air lemon suam setiap pagi untuk bantu hilangkan lemak yang berlebihan tu @ boleh jugak sebagai maintenance bagi yg dah mencapai berat ideal




Bagaimana lemon bertindak mengurangkan 'lemak'? 
LEMON :
i) kaya dengan Vitamin C - membantu penyerapan kalsium ke dalam sel lemak yang membantu dalam pengurangan berat badan 


ii) kaya dengan asid sitrik (citric acid) a natural digestive. Asid sitrik bertindak dengan asid dan enzim dalam usus (digestive tract)  menjadikan sistem penghadaman lebih efficient 
* digestive = penghadaman/perkumuhan

iii) membantu proses penghadaman (digestion) dan regulate penyerapan (absorption) gula

iv) membantu bantu menyerap nutrient. Penyerapan nutrient yang lemah menyebabkan perut terasa lapar walaupun sebenarnya tidak 


v) membantu 'mencuci' ginjal (kidneys) dan hati (liver) dari bahan buangan dan toksin. Ia 

juga membantu 'mencuci' sistem limpatic (lymphatic system) yang merupakan sistem badan 

yang mengumuhkan (eliminate) toksin.  



Sooo ..... 

MULAKAN hari anda dengan segelas air LEMON suam untuk nyah kan lemak

START your day with a glass of warm LEMON water for a SLIMMER YOU!



Lawat lah rujukan di bawah ni untuk keterangan lanjut .....

Ref :

Livestrong.com
Outofstress.com

p/s : sori dengan bahasa yang agak rojak sbb science term ni kekadang susah nak translate. kalau translate pun kekadang tak tepat :D