LilySlim Weight loss tickers

LilySlim Weight loss tickers

Wednesday, 25 September 2013

Protein blend for weight loss

AsSalam sume ... how r u ollz doing? Ada yg dah mencuba plan dlm blog ni? Dah berapa lama? Dah berjaya turunkan berst badan? Most importantly loose some inches here n there.
Kalau ada yg dah berjaya kongsi lah di sini. Utk bg motivadi buat yg masih mencuba. Perlu ingat nak kurangkn berat badan ni doesn't come overnight.  Dah berapa lama lemak terkumpul dlm badan - di bahagian perut, paha dan lengan tu ... jadi mesti lah ambil mada jugak utk di hilangkan.
                                        
                                                     There is no short cut in weight loss

Lebih baik cara yg Roz share dlm blog ni di jadikan amalan. Ubah cara pemakanan kepada yg lebih sihat.  Jadi tak de la yo-yo effect. Lebih bagus kalau di tambah dgn senaman. Building muscle will make the body lesn nd always burning fat even though during rest hour

Baik lah ... bg yg ikut cara pemakanan dlm blog ni rentu kekdg buntu nak buat apa lg untuk breakfast kan? Hari ni Roz nak share protein shake/blend. Pilih lah protein (soy atau whey) dgn tepat. Yg penting kandungan gula nya rendah (kalau takde langsung lg bagus! )

GULA adalah MUSUH utama dlm proses menghilangkn berat badan

Protein blend with green tea,  oats dan kurma
1 scoop protein powder
(Roz ambik ESP soy dari jenama Shaklee)
1 packet green tea powder
2 scoop oat
3 pcs dates (kurma)
1 cup air masak (jgn panas ye sbb nanti protein rosak)

Masukkan semua bahan dlm blender dan blend (jgn lupa buang biji dan kulit kurma tu ye...)
Soy dan green tea mmbantu meningkatkn pembakaran lemak. Oat mmpunyai serat jd kita akan rasa kenyang lama.  Kurma pula pemberi tenaga.

Memang sedap!!!

Jangan lupa untuk minum air kosong ye sepanjang hari. Selamat mencuba!

No comments:

Post a Comment