LilySlim Weight loss tickers

LilySlim Weight loss tickers

Monday, 30 September 2013

Bakar lemak itu!

Fuhhh ganas bunyinye entri kali ni kan ....

Bakar, bakar, bakar lemak itu!

Macamana caranya??  Tentu lah dengan cara pemakanan yang sihat dan juga exercise

Hari ni nak share satu lagi resepi mudah untuk breakfast atau boleh juga buat post workout.

Blend atau shake ni ada sumber protein, vitamin dan juga fiber -----> Strawberry protein shake with probiotics

2 hari lepas masa Roz grocery shopping di Giant di dairy aisle terjumpa produk ni - yoghurt drink.  Mula nya dah capai 2 cup natural yoghurt tp bila dah nampak yg ni terus letak balik yoghurt td. Rasanya produk baru ni - Yoghurt drink jenama Farm Fresh

Resepi :
1 gelas yoghurt drink
5 biji strawberry
1 scoop soy protein powder ( boleh juga whey protein )
- blend dan sedia utk di minum

*brhati2 membuat pilihan produk protein samada soy atau whey especially sugar content
Remember I mentioned abt sugar the major saboteur in weight loss.  Look out also for high fructose/glucose syrup @ corn syrup.  Itu pun boleh sabotaj usaha mengurangkn berat badan

Sedikit info mengenai kebaikan buah strawberi dlm penurunan badan. Buah ni membantu pengurangan berat badan dgn 3 cara :

1. Menggalakn badan menghasilkan hormon yg akan menaikkan metabolisma badan dgn tu mengawal rasa lapar
2. Melambatkn pencernaan mknn brkanji. Dpt mengawal paras guka dlm darah akibat pencernaan mknn berkanji (good for diabetics)
3. Membantu hormon yg brtindak dlm pengurangan berat badan utk brtindak dan brfungsi dgn lebih cepat
(Pembacaan lanjut di www.cbn.com/health/weightloss/strawberries

Maklumat mengenai fungsi probiotic dlm weightloss pulak. Hasil kajian yg di siarkn dlm Journal of Functional Foods mendpti probiotic membantu dlm pembakaran lemak abdominal (belly fat) dgn cara menghalang penyerapan kalori dr mknn
(www.livescience.com)

So tunggu apa lagi .... get that blender out now :D

No comments:

Post a Comment