LilySlim Weight loss tickers

LilySlim Weight loss tickers

Sunday, 17 March 2013

Detox .... Hanya 7 hari

Dah sebulan lebih 'menambah'kan pengambilan karbohidrat dalam everyday food. Dah mula ambik sweet things - cupcake, brownie, apple pie sambil-sambil dok baking kat SweetRoz kitchen tu .... Oppps! Tapi my fav 'drink' masih tetap 2 liter air masak kosong yg kekadang di sulam ngan green tea  dan juga lemon water. Mungkin sbb tu berat badan masih maintain between 57-58kg. Jarum penimbang kat 60kg or more is a thing of the past! Phewww!!!

Minggu ni dah mula semula 2nd cycle untuk menurunkan at least 3,4 kilo lagi. Dengan lafaz Basmallah today bermulanya 7-Day detox. Plan ni seakan-akan the Cabbage Soup diet cuma diet sup kobis tu lebih kepada nak turun berat cepat. Yang ni pulak utk membersihkan sistem dalaman kita dari toksik yg mungkin terkumpul akibat pemakanan yg di ambik. Nanti kita go through the plan day-by-day ye .....

Just a sneak preview - dalam plan ni banyak makan sayur n buah2an & yg paling penting air, air, air

Day 1
Dibenarkan hanya makan buah dan minum air je (pilihan air kosong, green tea, air lemon). Lebih baik kalau makan buah tembikai (kandungan air tinggi). I'll let u know if I survived day 1 ye

Sehingga bersiaran lagi esok tata titi tutu

**update 20/3/2013

Adoiiii I barely made it through Day 1

Mencabar sungguh berbanding The Plan. Bagi yang rasa tak boleh tahan makan buah je sepanjang hari rasanya baik ikut macam The Plan

Hari pertama ni makan 4 biji epal, setengah buah honeydew, 2 biji limau & almost 2 litre air. Tapi di pertengahan jalan kantoi jugak dengan sekeping biskut kraker. Tak sure detox ni menjadi ke tak sebab dah tak follow. Anyway kalau mengikut kiraan kalori, kalau kita kurangkan pengambilan kalori daripada biasa boleh jugak loose weight. kita tengok macamana ye .....

No comments:

Post a Comment