LilySlim Weight loss tickers

LilySlim Weight loss tickers

Monday, 10 December 2012

Kekadang perlu Cheat Day

Tapi sehari je tau .... jangan pulak berhari-hari

Kenapa perlu Cheat Day? The reason?

Nak bagi signal kat body kita supaya membakar lebih lagi. What??? Camne cheat tapi masih turun berat badan?

Well I found it works! by accident :D

Ingat tak last entry haritu pasal mentekedarah/melantak masa cuti ngan family hari tu? well surprise! surprise! Hari ni masa Akak naik penimbang jarum tu tunjuk MINUS 1 kg! 1 KG! fuyoooo suka sangat Akak

Camner boleh jadi camtu? Badan kita ni sebenarnya boleh di 'program'. Dalam apa juga program menurunkan berat badan ni there will come a time when the scales won't budge. Even a few grams. Itu la yg di namakan plateau. Bila badan dah terbiasa ngan berapa banyak makan yg kita limit, tak kira la ikut program apa pun - be it meal replacement, low fat diet, low calorie diet etc etc mesti ada yg akan experience masa-masa plateau ni. Just don't give in if this happens. Kuatkan lagi semangat untuk meneruskan The Plan

Ingat ... dah berapa lam kita menyimpan lemak-lemak berlebihan tu. So takkan boleh 'hilang' dalam masa yg singkat. ye dak?

Lepas Akak cheat ngan senang hatinye (tapi masih lagi dlm keadaan terkawal) balik je dari holiday Akak sambung balik The Plan. Mula balik ambil protein, veggie, fruits (ye ... dah mula tambah buah cuma berhati-hati cari lah buah yg tak tinggi sangat kandungan gula nye) n low carbo. Minum pun mesti sekurang-kurang nye 2,3 liter

Enjoy your CHEAT Day! *peeps*

No comments:

Post a Comment